Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Joel Ekstrand avstängd en match till

HIF:s mittback Joel Ekstrand blir avstängd en match till. Han fick domen i helgen och missar därmed måndagens bortamatch mot Gais. Det innebär att HIF ställer upp med samma lag som slog AIK i torsdags. "Vi har exakt samma trupp men det är väl svårt att mörka startelvan", sa tränaren Conny Karlsson efter söndagens träning.

Det var för denna tackling på Moestafa El Kabir i matchen mot Mjällby som Ekstrand nu stängs av ytterligare en match.Bild: Scanpix
Joel Ekstrand fick rött kort direkt efter en ful tackling i bortamötet mot Mjällby i måndags. Han var avstängd automatiskt en match (mot AIK i torsdags) och i helgen kom domen från disciplinnämnden att det blir ytterligare en matchs avstängning för Ekstrand.
Beskedet var väntat och det innebär att finske mittbacken Hannu Patronen får starta för andra matchen i rad som mittback ihop med Marcus Nilsson.
— Hannu har gjort det bra när han kommit in och vi vet att vi har tre bra mittbackar att alternera kring, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.
Måndagens uppgift för obesegrade serieledaren HIF är att möta ett löpvilligt Gais som överraskat alla experter i inledningen av årets allsvenska.
— Gais har gjort det bra, de har inte försökt konstra till det utan spelar ett spel som passar dem efter deras förutsättningar. Det är ett extremt löpvilligt lag, jag har visat killarna sekvenser där deras spelare tagit en 60 meter lång löpning när man vunnit boll. Det får vi se upp med, säger Conny.
Har Mattias Lindström bidragit med tips?
— Nej, inte till mig men kanske till någon spelare enskilt. Vi har hittat de saker som vi vill trycka på inför matchen.
I HIF är det bara uppåt, laget toppar allsvenskan och har bara tappat två poäng av de 27 man spelat om hittills.
— Vi har ett grundspel och trygghet i gruppen som gör att vi aldrig blir stressade. Det är enkelt att säga när vi inte förlorat men vi kommer att klara av förluster också, säger målvakten Pär Hansson som toppar seriens målvaktsliga med bara två insläppta mål och högst räddningsprocent.
— Det är svårt att mäta räddningsprocent i fotboll så det tittar jag inte på. Är man ett topplag så får man inte lika mycket skott på sig. Å andra sidan jobbar jag på ett annat sätt i år, är mer ute och plockar inlägg och jobbar längre ut i straffområdet. Men jag har fått en bra start, det känns inspirerande, säger Pär.

HIF:s lag mot Gais

HIF: Pär Hansson - Markus Holgersson, Hannu Patronen, Marcus Nilsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Erik Sundin, Rasmus Jönsson.
På bänken: Oscar Berglund (mv), Fredrik Liverstam, Erik Wahlstedt, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan, Johan Eiswohld, René Makondele.
Gå till toppen