Nöje

Kärlek på nätet

Jag har blivit bloggkär. För en knapp månad sedan började vi på nöjesredaktionen att blogga om ditt och datt. Det har väl ingen missat? Jag, som tidigare inte helt fattat storheten med att läsa blogg, nu när jag själv börjat skriva, gör jag plötsligt utflykter både hit och dit i bloggosfären. Jag gillar mode- och kändisbloggar bäst. De är ett bra sätt att få en inblick i hur livet funkar utanför Nordvästskånes gränser.
Jenny Petersson.
Bäst i kategorin mode och livsstil är Elsa Billgren som skriver bloggen "Need help dressing" för Elle. Hon är en riktig guldklimp. Formulerar sig fint som florsocker och lägger upp bilder som gör vilken storstadssuktande småstadstjej som helst avundsjuk. Elsa är duktig på vintagekläder och skriver gärna och ofta om det, men just nu är det roligast att läsa om hennes väg mot sitt bröllop. Hon är expert på att sätta fingret på kärleken och de där känslorna man bär på, men som inte så många pratar om.
Det är det bästa med bloggar, att man kan följa en person varje dag. Komma nära, bli vän utan att vara det. Det är en märklig men tillfredsställande känsla. Kan man dessutom lära sig något nytt är det extra kul.
Tidigare i veckan hälsade jag på Diggiloo-gänget som hade samlats på en gigantisk kursgård i skogen utanför Falkenberg för att förbereda sommarens stora turné. Medan Lasse Holm kläckte kreativa idéer med Thomas Petersson och Markoolio försökte vakna till liv efter en sen bastukväll, passade flera av de andra artisterna på att, just det, blogga. På så sätt håller de kontakten med fansen även om de är hänvisade till en halländsk skog.
Att läsa och skriva bloggar är ju inget nytt under solen. Det är snarare så att det växt och växt till en slags folklig rörelse som alla kan hänga med på. Den tanken gillar jag.
Gå till toppen