Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid inblandad i alla målen

Inblandad i samtliga tre mål. Men det är inte säkert att det blir en fortsättning i HIF för superinhopparen Rachid Bouaouzan.

Bild: Britt-Mari Olsson Arkivfoto:
Två byten blev helt avgörande för att HIF med enbart tio man kunde vända matchen. May Mahlangu hade varit inne i 94 sekunder när han nickade in kvitteringen. Men det var framför allt Rachid Bouaouzan som fick fart på gästernas offensiv.
Anfallaren som inte fick chansen att göra sig gällande i Premier League-laget Wigan kom in i paus istället för Erik Sundin. Rachid snurrade runt med Gefles försvar före 1–1-målet, spelade fram till Joel Ekstrands ledningsmål och sedan avslutade Wigan-lånet med att trolla i boxen och såg till att fixa en straff som Marcus Lantz satte säkert. HIF:s mäktiga vändning tog dryga tolv minuter.
— Jag ville göra ett mål också, men jag får vara nöjd med min insats, sade Rachid, och log.
Avtalet med Wigan löper snart ut, och HIF har tecknat ett korttidskontrakt med Rachid som går ut den siste juni.
— I Wigan fick jag ingen chans att visa vad jag går för. Här i Helsingborg är det också tuff konkurrens. Alla vill ha mer speltid men det är svårt att ta sig in i laget när vi vinner hela tiden, konstaterar Rachid lugnt.
Vill du tillbaka till England?
— Nej, det är inte tvunget. Pengarna var bra där men det är inte det viktigaste för mig just nu. Det viktigaste är att jag får spela mycket. Samtidigt är det en knepig situation eftersom många klubbar avvaktar med att agera till efter VM. Jag får se vad som händer.
Tränaren Conny Karlsson var självklart belåten med Rachids insats.
— Eftersom han är så pass kvick blir han jobbig att möta för många allsvenska mittbackar som är stora och tunga.
Men trots att Bouaouzan gjorde ett rejält avtryck i gårdagens match är det inte säkert att HIF förlänger samarbetet. Conny Karlsson har dock fortfarande en målsättning att förstärka med en anfallare och det finns fler alternativ på listan.
— Vi tittar på ett par namn.
Är det så att ni inte har råd med Rachid?
— Det är ju så att vi har en liten kassa att röra oss med. Han (Bouaouzan) ligger i en löneklass som innebär att om vi ska behålla honom en längre tid så måste vi ha hjälp av externa finansiärer som det ser ut.
Om andra halvlek var fartfylld och händelserik var första ett riktigt sömnpiller där lagen tog ut varandra.
Gefles skyttekung Alexander Gerndt höll sig framme när HIF:s mittbackar sov, och när Marcus Nilsson dessutom fick syna det röda kortet såg det ut som att gästerna skulle få sin nolla i förlustkolumnen spräckt. Även Joel Ekstrand är avstängd till nästa match, borta mot Kalmar, efter att han dragit på sig ett gult kort för snack.
— Vi har ju två mittbackar till men jag vill fundera lite på hur vi ska göra, kommenterade Conny Karlsson.
Tolv omgångar är spelade och allt pekar på att det blir en skånsk uppgörelse om SM-guldet. HIF håller avståndet på fem poäng ner till Malmö, men lagkaptenen Marcus Lantz är en fortsatt försiktigt general.
— Just nu rullar det på men man får inte glömma att vi haft en del flyt och exempelvis inte fått några tunga skador. Någonting sådant kommer alltid under en lång serie och då gäller det att ta tag i det. Det återstår 18 matcher och mycket kan hända.

Allsvenskan

Gefle–HIF 1–3
Gå till toppen