Sport

Kempe lutar åt Flyers

Mario Kempe lämnar Rögle och hamnar förmodligen i Philadelphia Flyers. Heter hans ersättare Simon Olsson?

Mario Kempe säger att han inte har räknat bort Rögle, men 21-åringen verkar välja mellan två spår – elitserien eller NHL-organisationen Philadelphia Flyers.
— Jag vill lösa det här nu. Förhoppningsvis blir allt klart i veckan, säger han.
Flyers draftade Mario Kempe 2007 och äger NHL-rättigheterna till honom i en månad till. Han erkänner att Nordamerika lockar mest.
— En hel del elitserielag är intresserade, men jag är sjukt sugen på att dra över. I så fall räknar jag med att det blir spel i AHL.
— Jag tror att elitserien är en bättre liga, men spelar jag i AHL är jag nog närmare min NHL-dröm.
Innan Mario Kempe kom till Rögle spelade han två säsonger i den kanadensiska juniorligan QMJHL. Där har 20-årige göteborgaren Simon Olsson hållit till de senaste två åren och i vintras producerade han 75 poäng på 64 matcher. Nu verkar han vara aktuell för Rögle.
— Rögle har hört av sig och jag träffade Roger (Hansson, Rögles sportchef) i förra veckan. Jag vet inte vad Rögle vill än, men jag är jätteintresserad, säger han.
Det finns fler likheter med Mario Kempe. Båda är små, kvicka och tekniska ytterforwards – och båda valde att tidigt lämna Sverige för att utvecklas i Nordamerika.
— Det är många som säger att jag är lik Mario, säger Olsson. Jag stack över när jag var 16 år och har varit där borta i fyra år. Jag har utvecklats mycket, men nu vill jag hem till Sverige.
Simon Olssons agent Erik Wallström säger så här om Rögles intresse:
— Rögle och Simon har känt lite på varandra, men det här är ganska nytt och Rögle har inte erbjudit något kontrakt. Det klarnar nog i veckan om det kan bli något.
Rögle har samtidigt anmält intresse för målvakten Fredrik Holmgren. 25-åringen var med och spelade upp AIK i elitserien, men nu får han inget nytt kontrakt.
— Roger Hansson ringde i förra veckan och Rögle är ett intressant alternativ, men jag sa till honom att jag vill avvakta lite och se om det dyker upp en öppning i en elitserieklubb, säger han.
Gå till toppen