Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hamringe ny miljöchef

Båstad får ny miljöchef från och med tisdag. Det blir nuvarande kommunekolog Johan Hamringe, som får ta över ansvaret för en hårt ansträngd miljöavdelning.

Johan Hamringe blir ny miljöchef och ska styra upp den överbelastade miljöavdelningen i väntan på eventuellt samarbete med Ängelholm.Bild: Mats Roslund HD/NST
Efter många och långa turer får Båstad äntligen sin miljöchef. Det har sedan tidigare varit beslutat att en miljöchef ska tillsättas senast den 1 augusti i år, men så sent som en bit in i maj var det osäkert hur det går med de planerna.
Över ett år har miljöavdelningen i kommunen varit utan chef. I kombination med minskade resurser har det gjort livet enkelt för miljösyndare.
Men nu ska det återigen bli ordning på skutan. Johan Hamringe tillträder den 1 juni och jobbar, som det nu ser ut, till och med februari 2011.
— Vi valde Johan eftersom han är en duktig medarbetare. Vi tyckte att det kunde vara värt att låta honom prova att jobba i den här rollen och se hur det fungerar. Dessutom blev det en snabb lösning, säger Anders Nilsson, samhällsbyggnadsförvaltningens chef.
Johan Hamringe kommer att ägna hälften av sin heltidstjänst åt att vara miljöchef, och andra hälften åt de övergripande miljöstrategiska frågor han jobbar med i dag som kommunekolog.
Han har jobbat i kommunens tjänst sedan tio år tillbaka och har tidigare arbetat vid länsstyrelsens lantbruksenhet i Skara och Kristianstad.
— Det ska bli spännande att få pröva något nytt och få arbeta mer med de miljöstrategiska frågorna som varit eftersatta en längre tid. Det är också ett stort ansvar. Jag hoppas att jag kan hjälpa miljöavdelningen att få arbetsro, säger han.
Enligt Anders Nilsson är det här ett steg på vägen för att ordna upp situationen på den hårt arbetsbelastade miljöavdelningen, men den kommer inte att vara en universallösning. Fortfarande sneglar man på ett samarbete med Ängelholm, som förhoppningsvis, tror Anders Nilsson, kan inledas under 2011.
— Vi vill få till stånd ett samarbete. Det här är vårt sätt att göra verksamheten bättre till dess, säger han.
Samhällsbyggnadsnämnden kommer att behandla frågan om ett eventuellt samarbete den 17 juni, då frågan om en eventuell konsultutredning kring detta också diskuteras.
Gå till toppen