Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen överklagar Trollbäcken

Anette Åkesson (M) vill inte missa chansen att överklaga länsstyrelsens besked om att upphäva Trollbäckenplanen. Därför skippar hon diskussioner nu, och skickar in en blank överklagan.

Kommunen överklagar länsstyrelsens beslut om att upphäva detaljplanen för Trollbäcken. Annars riskerar stora delar av Båstad att bli svårbebyggda, menar Anette Åkesson (M), som NST berättade i går.
I sin överklagan, som ska vara regeringen till handa inom tre veckor, kommer kommunen att begära anstånd för att återkomma med grunderna senast den 10 september.
– Först ville jag att kommunen skulle begära anstånd med att få överklaga eftersom det är semestertider och svårt att få tag i människor. Men det kan man tydligen inte göra, säger Anette Åkesson (M), kommunstyrelsens ordförande.
Som hon ser det finns det ingen möjlighet att diskutera frågan i kommunen mitt under semestertider. I stället vill hon överklaga nu, men diskutera argumenten efter sommaren.
– Alla ska få chansen att säga sitt då. Vi vill säkerställa att vi förstår vad upphävandet innebär innan vi formulerar oss, säger hon.
Bo Wendt (BP), som hälsade länsstyrelsens besked med viss glädje, tycker att frågan borde ha diskuterats åtminstone i kommunstyrelsens arbetsutskott innan överklagan skickades iväg.
– Kommunen måste ju ha en majoritet för att överklaga, det har inte Anette Åkesson, säger han.
Å andra sidan förstår han att kommunen inte vill gå miste om chansen att överklaga genom att avvakta.
– Hon sticker in ett ben så att dörren inte går att stänga, men hon sätter ju inte dem i arbete förrän vi skickar in argumenten. Principiellt tycker jag att det är fel.
Anette Åkesson menar att det inte behöver vara något politiskt att överklaga, utan att den diskussionen kan tas i höst.
Gå till toppen