Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mer livemusik på hamnfesten

På torsdag drar årets hamnfest igång i Torekov. Det blir två lokala band: Garage 11 och The Tomson.

Vad är väl en gammal sjöfartsby utan en egen hamnfest. I Torekov går startskottet på torsdag kväll, med barndisco och lokal musikunderhållning.
– Det som är kul i år är att Garage 11 kommer. Vi kallar det Nolatobandet eftersom det var Nolatos band i Företagsrock. De är från trakten. Och Tomson är också lokalt. Vi hade dem i fjor och det var populärt. Nu kör de helkväll tillsammans med Midnight blues band på lördagen, säger Håkan Söderman, hamnfestens samordnare.
Garage 11 spelar både på torsdag och fredag kväll. Att det är livemusik på torsdagen är en nyhet för i år.
– Live sätter lite mer fart på det hela, säger han.
Likaså är uppvisningen med Jas-plan klockan 15.15 på lördagen en nyhet, och uppvisningen av Porsche, Ferrari och Lamborghini på fredag eftermiddag. Däremot är Elbings modevisning ett återkommande inslag.
– Modevisningen med lilla NK som sommargästerna kallar det är oerhört populärt.
Bakom hamnfesten står Torekovs IK. De samlar pengar till sin verksamhet genom att sälja mat, lotter och anordna Sankta Thoraloppet.
– Det blir färre och färre barn och vi får mindre pengar i bidrag. Bensin och kläder blir dyrare. Ställer alla upp och det blir bra väder blir det en bra slant till idrottsföreningen.
Och ställer upp tycker Håkan Söderman att alla gör. Föräldrarna fördelar arbetspassen mellan sig för att få hamnfesten att fungera.
– De får dra ett tungt lass. Jag är tacksam för det de gör.
Hamnfesten öppnar klockan 19 på torsdag. På fredag och lördag är det öppet mellan klockan 12 och 01.
Gå till toppen