Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kluvet firande av Nimis i helgen

I helgen firas 30 år av Nimis och det blir även folkomröstning av "anschluss" av Sverige. Det officiella Sverige är något kluvet till evenemanget.

I helgen firas konstverket Nimis på Kullaberg, eller i Ladonien, om man så vill 30 år. Konstnären bakom skapelsen Lars Vilks kommer också medverka.Bild: Emma Blomberg HD/NST
I helgen firar en av kommunens största turistdestinationer, konstverket Nimis på Kullaberg 30 år. Som tidningen berättade i våras så har det under årens lopp varit flera juridiska processer kring konstverket där rättsläget för närvarande är i stort sett status quo. Beroende på vädret kommer firandet att antingen ske på lördag eller söndag mellan klockan 13 och 17 nere vid Nimis. Bland annat kommer konstnären bakom Nimis, Lars Vilks att medverka. Eftersom konstverket ligger i den självutropade "staten" Ladonien blir det också en folkomröstning om, vad Ladoniens konstminister och expresident Fredrik Axwik, kallar för "anschluss".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen