Ängelholm

Innebandy utomhus på Råbocka

De fyra tillfälliga utomhusbanorna ligger tätt ihop på grusplanen. De välfyllda läktarsektionerna och tält där man kan köpa mat och innebandyprylar vittnar om att Råbocka Outdoor Cup växer.

I P 16-matchen mellan Stormtroopers från Södra Sandby och Dalby mot Ängelholmslaget Dagens What the fuck, tar det inte mer än 15 sekunder innan ängelholmarna leder med 1 - 0. Lagledaren i det kaxiga gänget heter Felix Wicksell och han har taktiken klar.
– Det gäller att vara bra bakåt och bra framåt, säger han.
– Och så tänka på brudarna på läktarna, fyller den snabbt inbytte spelaren, Oskar Nordahl i.
En taktik som uppenbarligen fungerar. Laget vinner matchen med 5 - 4.
Innebandyn är en populär sport i Sverige. Det märks inte minst när den flyttar ut i dagsljuset på parkeringen utanför Råbocka camping. Turneringen Råbocka Outdoor Cup, som arrangeras av FBC Engelholm och Råbocka familjecamping, spelas med tremannalag plus målvakt på lite mindre planer än normalt.
Mattias Tydell är med och arrangerar cupen. Han säger att det är dubbelt så många lag med i år än det var förra året.
– Det var 20 företagslag som spelade i onsdags och så är det 73 ungdomslag, pojkar och flickor i åldrarna 12 till 17 år. Går allt som vi vill kommer vi att försöka dubbla antalet lag till nästa år, säger han.
När det gäller själva spelet är det snabbare på utebanorna än på de vanliga underlagen. Och ju varmare det blir desto snabbare går bollen. Nackdelen är att regn gör planerna såphala. Och om det händer flyttar turneringen in till planerna i tennishallen.
Stig Jensen är tränare och pappa till en av grabbarna i P11-laget HB Boys från Ängelholm och han tycker att turneringen är suverän där han sitter och tar en paus i mattältet.
– Nu mellan matcherna är killarna nere och badar. Flera föräldrar bor på campingen och har samlats i grupper där inne. Jag hörde talas om turneringen förra året, men det här är bättre än jag trodde. Det är en bra inramning och lagom tätt mellan matcherna, säger han.
Tjejerna i F 17-laget The Army från Hjärnarp förbereder sig för att möta Choklad. Och laget med full stridsmålning och militärgröna lagdräkter går in för sina matcher med soldatmässig disciplin.
– Vi är bra på att skjuta, säger spelaren Sofia Ekroth.
Gå till toppen