Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rasmus börjar trivas i nya rollen

Rasmus Jönsson har fått ta över Henkes gamla roll. Och nu börjar han bli riktigt varm i kläderna.

I fjol var det Henrik Larsson som spelade fram och Rasmus Jönsson som avslutade. Nu finns ju inte Henke kvar i HIF längre och Rasmus har fått ta över hans gamla roll.
– Det har tagit litet tid att vänja sig, men jag tycker det går bättre och bättre, säger Rasmus.
I går gjorde han sin hittills främsta match för säsongen i den nya rollen. Rasmus själv håller inte riktigt med när vi påpekar det.
– Visst är jag nöjd med min insats, men jag vet inte om det var den allra bästa. En av de bästa var det i vilket fall som helst, säger Rasmus.
HIF:s tränare Conny Karlsson har aldrig tvekat att tilldela Rasmus Henkes gamla roll.
– Inte för en sekund, inte när det handlar om en så pudelklok spelare som Rasmus, säger Conny.
I går fick han första gången spela tillsammans med nyförvärvet Alexander Gerndt under i stort sett en hel match. Tidigare har han kamperat ihop med Erik Sundin.
– Ingen större skillnad. Båda är duktiga och kloka spelare. Men visst går det kanske litet lättare att spela med Sundin. Vi känner ju varandra bättre än Gerndt och jag. Men ge mig och honom ytterligare några matcher och det kommer också att fungera, säger Rasmus.
Timmen före matchstart dränktes Gamla Ullevi av ett skyfall, vilket gjorde planen mycket hal.
– Visst var det svårspelat, men jag trycker man vande sig efter ett tag, säger Rasmus.
Sju minuter före slut blev han utbytt och ersatt av Erik Sundin.
– Inte mycket att säga om det. Meningen var väl att Alexander och Erik med sin snabbhet skulle komma bakom deras backlinje för att kanske kunna trycka in ett segermål, säger Rasmus.
Med gårdagens kryss på Gamla Ullevi är Malmö FF numera bara en poäng bakom den allsvenska serieledaren från Helsingborg.
– Det här var en svår bortamatch. Därför är det ingen katastrof att vi inte fick med oss alla tre poängen hem. En poäng tycker jag är godkänt, säger Rasmus.
Gå till toppen