Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

”Det känns som domarna börjat jaga oss”

Nu kommer utvisningarna slag i slag i HIF. Först Marcus Lantz i förra matchen och så Joel Ekstrand i går.

Bild: Tobias Andersson
Senast mot Djurgården blev lagkaptenen Marcus Lantz utvisad fem minuter före paus.
I går rönte hans lagkompis Joel Ekstrand samma öde på Gamla Ullevi – fast då hade det spelats 24 minuter av den andra halvleken.
– Inte utan att det känns som om domarna börjat jaga oss, säger Joel.
Domaren, Markus Strömbergsson från Gävle, hivade upp det röda kortet sedan Joel kapat Göteborgs forwardsstjärna Tobias Hysén, som var på väg att springa sig fri – målchansutvisning.
– Tycker utvisningen var solklar, säger HIF:s tränare Conny Karlsson.
Joel håller med om att det var en våldsam tackling, men säger samtidigt att det aldrig inträffat om domaren och hans assistent på linjen varit vakna.
– Det var solkar offside på en av deras spelare. Därför stannade både jag och Marcus Nilsson upp för att invänta signalen. När det aldrig kom någon kom Hysén farande och jag var ju tvungen att stoppa honom. Annars hade han ju haft fritt fram till mål, säger Joel.
Med tvekan erkänner han att det kanske motiverade ett rött kort.
– Jag försökte spela på bollen och gjorde det absolut inte bakifrån. Vi var helt enkelt jämsides när jag tacklade, säger Joel.
När han med tunga steg lämnade planen såg det ut som om han pekade och försökte reta den stora IFK-klacken bakom ena målet.
– Nej, inte alls. Jag pekade bara för att jag ville att domaren skulle titta på storbildsskärmen bakom mål och se att det var offside, säger Joel.
Han var inte den ende som fick domarens röda kort i den här matchen. 13 minuter efter paus hivades det upp framför nyllet på IFK Göteborgs målvakt Markus Sandberg. Han skulle ta en lång och hög boll, men missbedömde den och hamnade utanför straffområdet när han först greppade och sedan tappade den. Rött kort och farlig HIF-frispark. Den slog dock Alexander Gerndt rakt på lagkompisen Christoffer Andersson, som placerat sig i hemmamuren.
– Den utvisningen tycker jag också var solklar, säger Conny.
Joel Ekstrand håller med, men säger samtidigt:
– Jag kan inte komma ifrån tanken att han visade ut mig för att kompensera Göteborgs utvisning.
Det innebär att Joel är avstängd nästa match – hemma mot Trelleborgs FF den 25 augusti – precis som Marcus Lantz.
Det har nära nog vimlat av gula och röda kort samt avstängningar i HIF i år.
– Klart att det inte är bra. Vi tvingas ju ändra i laget hela tiden. Men samtidigt är det svårt att göra något åt det. Säger jag till spelarna att försöka ta det litet lugnare blir de kanske inte lika aggressiva och därmed inte lika bra fotbollsspelare, säger Conny Karlsson.

Allsvenskan

IFK Göteborg–HIF 0–0
Gå till toppen