Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

På cykel med säker hand

Isabelle Gunnarsson på Östra Karups skola är ute och cyklar. Men på ett positivt sätt. För i söndags vann hon Cykelmästaren i Klippan.

Isabelle Gunnarsson, bäst av gamla Kristianstads läns femteklassare på att cykla.Bild: Privat
Isabelle Gunnarsson, 12 år, är bäst på att cykla i hela gamla Kristianstads län. Det står klart efter att hon sopat mattan med motståndarna i Motorförarnas helnykterhetsförbunds tävling, Cykelmästaren.
Vägen till toppen började med en cykeldag på Östra Karups skola tidigare under läsåret. MHF har sedan drygt 20 år åkt ut till en rad femteklasser varje år för att undervisa i trafikkunskap. Utbildningsdagarna avslutas alltid med en tävling, där en kille och en tjej går vidare till distriktstävlingen.
Isabelle blev bästa tjej i Östra Karup, Oskar Larsson bästa kille.
I söndags, den 29 augusti, var det final i Klippan. Nära 70 femteklassare från hela landskapet tävlade genom att cykla en hinderbana på kortast tid, utan för många misstag.
Först var det kvalomgång, och båda två tog sig vidare bland de 15 bästa. Sedan lyckades Isabelle Gunnarsson cykla så bra, att hon vann hela tävlingens tjejklass.
Hennes pappa, Per Gunnarsson, är så klart stolt över dotterns framgång.
– Hon cyklar varenda dag på en väldigt dålig grusväg, jag tror att det kan göra sitt till, säger han.
I vinstpotten fanns en ny cykel av lyxigare slag, en hjälm och en pokal.
– Vi var så glada bara över att hon gick till final. Vi hade inte ens med en bil så att vi kunde få hem cykeln, vi fick lifta med Oskar Larsson, killen från Östra Karups skola.
Oskar Larsson kom på 15:e plats.
Gå till toppen