Helsingborg

Storbråk vid piren på Råå

Ett 20-tal personer var under natten inblandade i ett storbråk vid piren på Råå. En 23-åring utsattes för grovt våld och fick föras till sjukhus.

Larmet kom klockan 00.35. Polisen hade flera patruller på plats i ett försök att skapa ordning och även ambulans skickades till platsen.
– Det var mycket känslor på platsen när vi kom dit och det kommer ta ett tag att bringa klarhet i vad som egentligen hänt, säger Torsten Persson, inre befäl vid polisen i nordvästra Skåne.
Enligt polisen har flera personer utsatts för misshandel under bråket.
Värst drabbades en 23-åring. Han blev sparkad och slagen när han låg ner. Mannen fick föras till sjukhus för vård. Våldet han utsattes för ska ha bland annat riktats mot huvudet.
En 18-årig man greps för misshandeln av 23-åringen. En 17-årig tjej är misstänkt för att också deltagit i misshandeln av 23-åringen genom att ta stryptag på honom och slå honom med ett järnrör i huvudet.
Polisen förhörde under söndagsmorgonen 18-åringen.
– Men han har inte kastat mycket ljus över saken. Han vägrar säga något, säger Torsten Persson.
Vittnen har berättat att storbråket började som ett bråk mellan två unga kvinnor.
– En tjej ska ha skallat en annan tjej och sen ska andra personer gett sig in i bråket och gett sig på den ena tjejens pojkvän, som är 23-åringen, säger Calle Persson, informatör vid länskommunikationscentralen.
Polisen har även upprättat en anmälan som gäller att 23-åringens flickvän blivit slagen i ansiktet av den 17-åriga tjejen.
Polisen tror att det kan bli aktuellt med fler anmälningar i ärendet.
Gå till toppen