Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Igor stortrivs med proffslivet

Den förre ÄFF-aren Igor Krulj ångrar inte att han drog till Tyskland.

Igor Krulj har fått chansen som utlandsproffs och han stortrivs i Wilhelmshaven.
I Ängelholm lyckades han aldrig ta en ordinarie plats men nu stortrivs Igor Krulj i sitt nya liv som heltidsproffs i Tyskland.
— Jo, det här är mycket roligare. Jag får spela och jag tjänar mycket mer än innan, så allting är riktigt bra här nere, hälsar den 22-årige ex-ÄFF-aren när vi ringer för att kolla läget.
Igor värvades från Halmstads BK:s U-trupp inför säsongen 2008 men under drygt två år i Ängelholm blev det bara sex matcher i superettan, varav fyra från start. Det har varit tuff konkurrens, Gabriel Ucar är inte den lättaste att slå undan, och i våras var Igor en bra bit från spel, även om han satt på bänken vid fem tillfällen.
— Då fick jag tips från en kontakt jag har i Danmark om att den här tyska klubben behövde en vänsterback, berättar Igor. Jag åkte ner och hälsade på och det gick rätt snabbt innan allt var klart.
Nu har Krulj snart avverkat ett par månader i SV Wilhelmshaven och även om laget spelar i den fjärde divisionen – serien heter Reginalliga Nord – är alla spelare proffs och Igor tycker att nivån är väl så bra som superettan.
— Vi har ju bara spelat några omgångar så det är kanske svårt att jämföra redan. Men jag tror att de bästa lagen i den här serien hade klarat sig bra i superettan. Allt är välorganiserat och det är stort intresse kring matcherna eftersom flera storklubbar har sina B-lag i den här serien.
Wilhelmshaven, där tränaren Wolfgang Steinbach, gammal landslagsman i DDR, är mest känd, har inlett med två segrar, en oavgjord och två förluster och även om det inte är en strålande start låter Igor Krulj rätt nöjd.
— Jag har varit ordinarie i alla matcherna och det är det viktigaste, att jag har tränarens förtroende. Men jag vet att vi har en stor sponsor, som pumpar in mycket pengar, och han vill förstås att vi ska gå upp i år.
Serien fortsätter på fredag och då har Krulj & co hemmamatch mot jumbolaget Oberneuland, utan poäng så här långt.
Gå till toppen