Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Reinfeldt vädjar till förnuftet

Vid sitt framträdande på Lilla torg i Malmö i dag var statsminister Fredrik Reinfeldt (M) tydlig med att framhålla vikten av möjligheten att bilda en majoritetsregering. Han vädjar till människors ansvarstagande och förnuft:
— Det spelar roll hur stark regering vi får och den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna, säger han.
Efter den senaste tidens attacker mot SD-politiker och störningar av partiets valmöten tar han avstånd från alla former av våld och hot. Han tillägger samtidigt att SD inte ska bli förvånade:
— Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.
Han beskriver det som Sverigedemokraternas hela idé att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa.
I eftermiddag besöker M-ministrarna Anders Borg och Carl Bildt Landskrona, den kommun som hade flest SD-väljare i förra kommunalvalet.
I ett valmöte på Rådhustorget tänker de bland annat prata om hur Sveriges förmåga att hantera kriser skulle påverkas av en valframgång för SD.
Gå till toppen