Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

SD största parti bland Strövelstorps unga

Sverigedemokraternas politik går hem bland eleverna på Strövelstorps skola. När högstadiet röstade i skolvalet fick partiet nästan var tredje röst, men på Magnarps skola fick partiet bara mindre än var tionde röst

På onsdagen presenterades de första resultaten av de många skolvalen som hålls i Ängelholm. Skolorna i Strövelstorp och Magnarp var först ut med att redovisa hur deras högstadieelever röstat.
Resultaten skiljer sig på flera sätt, både från varandra och från de väljarundersökningar som presenteras i media i dessa dagar. Inte minst sticker resultatet för Sverigedemokraterna ut på Strövelstorps skola där partiet fick 29 procent av rösterna, betydligt fler än Moderaterna som blev det näst största partiet.
– Det var en hög siffra som jag inte hade förväntat mig. Tråkigt, jag vet inte vad det kan bero på, säger Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
På Magnarps skola blev Moderaterna största parti med 31 procent av rösterna. Bland Magnarpseleverna är Sverigedemokraterna inte lika populära som i Strövelstorp utan fick nöja sig med 8 procent av rösterna. Socialdemokraterna fick ännu färre, bara 6 procent.
Gå till toppen