Landskrona

Allsvensk seger för Viarps KRK

När andra omgången av ponnyallsvenskan division 2 avgjordes jublades det i tre av de deltagande lagen. Viarps Kör & Ryttarklubb var ett av dem och det tävlades i klasserna A, B, C och D.
Självförtroendet hos hemmahopparna var det inget fel på.
– Vi ska vinna i dag, sade Madeleine Johansson, innan tävlingen började.
– Vi har hemmaplan och våra hästar har gått bra, säger Tina Hansen.
Och de fick rätt. Efter ett års uppehåll från hopptävlingar hade de nu åter ett lag med i hopptävling. När de i helgen stod som arrangör när den andra och sista deltävlingen i årets ponnyallsvenska avgjordes så vann man, detta i konkurens med ytterligare tio andra föreningar.
Jennifer Redinge Rosengren, lagledare för hopplaget var glad, nöjd och lite överraskad över resultaten hennes ryttare hade gjort.
– Vi visste att vi hade bra hästar och bra ryttare. Men när man tävlar så finns där även nerver med. Vi bestämde oss för att gå in och ha kul och hade inte så stora förväntningar från början.
Arrangörsklubben fick med sju av sina åtta ryttare till omhoppning.
– I omhoppningen var tjejerna lugna och de gjorde bra val och bra bedömning av banan.
Jennifer har själv tävlat under många år både i dressyr och hopp. Hennes första ponny var Jojo, som Ebba Persson rider nu.
– Jag tycker det var roligare med hopp där är det mera fläkt och fart och det händer något hela tiden.
Hon slutade att tävla när hon började studera på högskola. Men hon trivs i sin nya roll.
– Jag tycker nog att det är roligare att vara ledare, stå på marken och se andra lyckas och kunna dela glädjen med så många andra.
Att det gått så här bra det här året gör att Jennifer spänner bågen till nästa år. För det blir inte mer tävlande i ponnyallsvenskan förrän till hösten 2011.
–  Får vi behålla våra ryttare och hästar så ska vi vinna nästa år, säger Jennifer Redinge Rosengren. Och hon har ju ett vinnarkoncept.
–  I år träffades vi och hade vi och fick ihop lagandan under sommaren. Det är anledningen till att det gått så bra. Därför fortsätter vi med det, kanske kommer vi att träffas lite tidigare, avslutar Jennifer Redinge Rosengren.
Till nästa år får laget klara sig utan Ida Hallberg, som är 18 år och då faller för åldersstrecket.
När det gäller de andra två lagen som jublade så var det Båstads Ridklubb och Ängelholms Ridklubb. Efter två tävlingar var de bästa lagen. Samma tävling avgjordes på ytterligare fyra andra platser i Skåne och de två bästa från varje plats går till final. Viarps KRK slutade på en sammanlagd fjärdeplats.
Gå till toppen