Nöje

Sång och mys med folkkära artister

Lasse Berghagen, Lill-Babs, Petter, Di Leva, September, Christer Sandelin och Plura Jonsson tillbringade en vecka tillsammans i ett hus på Gotland. De åt och drack och tolkade varandras låtar.

Lasse Berghagen, Lill-Babs, Petter, Di Leva, September, Christer Sandelin och Plura Jonsson tillbringade en vecka tillsammans i ett hus på Gotland. De åt och drack och tolkade varandras låtar. Resultatet blev TV 4:s nya storsatsning "Så mycket bättre".
Lasse Berghagen och Barbro "Lill-Babs" Svensson tolkar rapparen Petter. Inte en helt väntad kombination kanske men i TV 4:s nya underhållning, som har premiär på lördagen, är de udda mötena en av grundpelarna. Det blir tårar och skratt när artister från olika generationer och genrer möts.
— Jag är lite arg för att jag inte lyssnat mer på hip hop tidigare, det är helt klart en nyfunnen kärlek, säger Lill-Babs.
Varje program tillägnas en av de folkkära artisterna. Först ut är Lasse Berghagen som flera gånger rördes till tårar av sina kollegors hyllningar.
— Jag är en väldigt lättrörd person och tårar är mitt sätt att lufta känslorna, säger han.
Den udda fågeln i sällskapet är Petter som både fick ge sig på att tolka de andras klassiska låtar men också höra sitt eget material i omstöpta versioner.
— Det krävdes mycket jobb, jag kan inte sjunga deras låtar som de är utan fick skriva om rubbet. Jag lade säkert ned två veckor i studion på att skriva texter och repa med bandet.
— Men minst två av versionerna kommer jag att plocka in i min liverepertoar, det var seriösa låtar vi gjorde, säger Petter.
Sju artister med framgångsrika karriärer som umgås och arbetar tillsammans i från sju på morgonen till sent på kvällen. Som upplagt för konflikter kan tyckas.
— En del höll väl upp fasaden lite längre än andra. Men vi hade faktiskt en väldigt skön jargong och god gemenskap allihopa. Christer Sandelin var väl den som man kanske var lite irriterad på i början, hans humör går upp och ned och han behövde sova mitt på dagen. Men efter ett tag så insåg man att han var var helt underbar och spontan, säger Plura Jonsson.
Gå till toppen