Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rödgrönt samarbete med tre partier

I förra veckan stod det klart att Vänsterpartiet och Miljöpartiet gick samman i en valteknisk samverkan. Socialdemokraterna fanns inte med på grund av bråket mellan falangerna inom partiet. Men sedan arbetarekommunens dramatiska möte i torsdags kväll där oppositionsråd Sven Augustsson (S) och arbetarekommunens ordförande Anders Johansson (S) avgick har föreslagna oppositionsrådet Lennart Nilsson (S) inte legat på latsidan.
– Det innebär att vi nu har ett valtekniskt samarbete alla tre partier. Egentligen är detta inget dramatiskt eftersom vi haft ett sådant här upplägg de senaste tre mandatperioderna, säger Lennart Nilsson.
I praktiken innebär detta att oppositionen tog två ordinarie nämndsplatser och två ersättarplatser från den borgerliga alliansen.
– Genom det valtekniska samarbetet med Socialdemokrater och Vänsterpartiet får Miljöpartiet för första gången någonsin en ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och även en ordinarie plast i det nya miljöutskottet. Vi är mycket nöjda, säger Jean-Daniel Maurin (MP).
Gå till toppen