Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ekstrand kan vara på väg till Udinese

Joel Ekstrand har varit jagat villebråd hela säsongen. Nu ryktas italienska Udinese vara på väg att lägga ett mångmiljonbud på mittbacken. "Det vill jag egentligen inte kommentera just nu", säger klubbdirektören Paul Myllenberg.

På väg bort? Joel Ekstrand jagas nu av Serie A-klubben Udinese.Bild: Tobias Andersson HD/NST
Flera italienska klubbar har haft ögonen på 21-åringen under större delen av säsongen, något som även Paul Myllenberg bekräftar.
Det är flera som har varit här och tittat.
Senast i raden av intresserade klubbar är mittenlaget Udinese. Klubben – som även förre HIF-aren Andreas Landgren tillhör – ska enligt italiensk media vara beredd att betala ungefär 20 miljoner kronor för Ekstrand.
En uppgift som Paul Myllenberg inte vill kommentera.
Men jag kan väl säga så här: det har funnits ett stort intresse från Italien hela säsongen och det har inte blivit mindre bara för att säsongen tagit slut.
Men stämmer det att prislappen på Ekstrand ligger runt 20 miljoner kronor?
Nu är jag tråkig, men det vore onödigt av mig att kommentera några summor. Men han är värd mycket pengar, helt klart. Det är ju trots allt en väldigt duktig landslagsback vi pratar om.
Den senaste tiden har det även ryktats om att norrmännen Ardian Gashi ska vara på väg att lämna HIF. Det är familjesituationen som gör att Gashi tvekar om en fortsättningen.
Jag hoppas verkligen att det går att lösa och att resten av familjen kan flytta till Helsingborg. Han har funkat jättebra i laget och vi är jättenöjda med honom.

Joel Ekstrand

Född: 4 februari 1989
Längd: 188 centimeter
Vikt: 80 kilo
Moderklubb: Lunds BK
Landskamper: 1 A, 9 U21
Aktuell: Ryktas vara på väg till Serie A-klubben Udinese
Gå till toppen