Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hur firar du fars dag?

En del köper en fin skjorta och slår in som present. Några bjuder på middag eller fika. Andra nöjer sig kanske med ett enkelt "grattis". Sätten att fira fars dag är olika.

Hur firar du fars dag?
Elin Pommer, Åstorp, med Harry 3 månader och Emmelie Andersson, Helsingborg, med William 6 månader, har varit på Ikea för att handla korgar. Nu är de på väg in på Väla köpcenter.
– Vi firar fars dag, vi brukar göra det med att åka hem till våra pappor och äta middag. I år ska vi fira hos min sambos pappa, vi brukar bytas om.
Harrys och hans två äldre syskons pappa kan också räkna med att bli uppvaktad.
– Han får en liten present, men inget stort. Det blir kalsonger eller strumpor, säger Elin Pommer.
Emmelie Andersson avslöjar vad Williams pappa får i fars dagspresent.
– Jag har köpt en grej till min sambo, en andel i en travhäst”.
Sarah Hansen, Köpenhamn.
– Vi har fars dag i Danmark också och brukar gratulera honom på den dagen. Min pappa brukar säga lite skämtsamt att mors dag är det året runt, men fars dag är hans egen dag och då vill han spela golf.
Viktoria Wicksén, Helsingborg.
– När jag bodde hemma firade jag fars dag. Nu bor jag här i Helsingborg och min pappa bor i Stockholm. Jag och min lillebror brukade bjuda på frukost. Kanske köpte man någon choklad eller liten present. När man var mindre hade man kanske gjort en pärlplatta eller något sådant
Peter Jaksties, Skurup.
– Det är klart att man firar far och svärfar. Vi kör hem till dem, tar med en blomma och så dricker vi en kopp kaffe. Och så blir man firad själv också. Jag får nog en teckning av min son, det är det enda jag önskat mig. Så får jag väl kanske en bit tårta där hemma också.
Ingela Pettersson, Kvidinge
(gift med Ronny Pettersson).
– Ungarna brukar komma. Vi har tre barn och tretton barnbarn. På fars och mors dag brukar vi uppvakta med trisslotter, däremot inte presenter. Handlarna ska inte tjäna på att det är fars och mors dag.
Ronny Pettersson, Kvidinge
(gift med Ingela Pettersson).
– Man uppskattar att barn och barnbarn kommer, det hör familjelivet till. Men vi kan också ta firandet en annan helg, med tanke på att vi är många och det kan vara någon som jobbar och inte har möjlighet att komma.
Gå till toppen