Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ekstrand på väg bort

HIF är beredda på en försäljning av Joel Ekstrand. För första gången finns ett konkret intresse för HIF:s mittback.

Joel Ekstrand.Bild: JOHAN PERSSON HD/NST Johan Persson
Joel Ekstrand har liksom flera HIF-spelare omgärdats av proffsrykten under säsongen. Nu finns det substans i intresset för mittbacken, säger sportchefen Jesper Jansson.
– Jag kommenterar inte vilken klubb det handlar om, mer än att det finns ett intresse kring Joel. Det är mer intressant än tidigare. Ibland är rykten planterade via agenter och andra, men det här är förankrat.
Ekstrands agent Martin Dahlin bekräftar intresset.
– Det finns intresse, det gör det. Men jag vill inte gå in och kommentera något förrän det är klart. Jag vill inte gå in på vilket land eller liga, men jag kan konstatera att vissa länder passar bättre än andra beroende på spelartyp.
Udinese i Serie A samt någon holländsk klubb har tidigare nämnts i sammanhanget.
Hur tycker du hans säsong varit?
– Jag är inte sugen på att betygsätta sånt officiellt. Det tar jag direkt med honom, säger Martin Dahlin som varit i kontakt med Joel Ekstrand nyligen.
Har ni pratat om det senaste ryktet?
– Ha ha, som sagt... jag kommenterar ingenting mer än att vi pratar emellanåt.
Martin Dahlin har även Ekstrands mittbackspolare Marcus Nilsson i stallet.
– Det finns intresse för honom också.
Men där har Jesper Jansson inte hört någonting.
– Nej, det finns inget vad jag har hört.
hd.se har förgäves försökt nå såväl Joel Ekstrand som Marcus Nilsson för en kommentar.
Att HIF är beredda att sälja råder det ingen tvekan om. Ekonomin är ansträngd, men sportchefen är inte beredd att sälja till vilket pris som helst.
– Kommer det ett bra bud på Joel så måste vi lyssna. Vi måste jobba på det sättet, att förädla och sälja vidare.
Joel Ekstrand är landslagsspelare och är en av många som är aktuella för A-landslagets Sydafrikaturné i januari.
– Vi värderar Joel väldigt högt och vi kommer inte rea bort någon spelare. Vi har ett bra lag och vi ska spela i Europa. Ska vi gå med på försäljning måste vi få bra betalt och kunna styrka laget ytterligare.
Om Joel försvinner kommer HIF ge sig ut i jakt på en ersättare.
– Jag har hela tiden sagt att vi har en bra trupp, men skulle det ske saker här och vi säljer så måste vi agera. Men vi känner att vi har gott om tid.
Det finns redan flera mittbacksalternativ - förutom Marcus Nilsson - i Hannu Patronen, Markus Holgersson och Joseph Baffo.
– Vi sitter antalmässigt rätt. Vid en försäljning av Joel har du andra muskler att röra dig med. Det kan mycket väl bli så att vi förstärker för vi vill inte mista slagstyrka.
Gå till toppen