Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu blickar Jay framåt

När de första takterna av vinnarlåten ”Dreaming people” spelades inför avgörandet var Jay Smith säker på att det var Minnahs röst som skulle eka ut över ett nästan fullsatt Globen.

– Hon sjunger den så jävla bra. Jag hörde publiken vråla när hon gjort sin version. Hur mycket ni än sagt att jag varit favorittippad så har jag försökt ta det med en nypa salt. Jag hade verkligen känslan av att det var 50-50 i kväll, sa han.
Jay hade inför kvällen lovat att dra ner byxorna på Peter Jihde om han vann.
– Han har försvunnit, så jag vet inte hur det blir med det. Och när man säger sådana saker tror man att man sa kunna ta det lite coolare än jag gör nu, sa en tagen Jay.
Efter bara några timmar sömn efter festen på Café Opera gick sedan Jay Smith in in studion för at börja arbeta med den kommande ”Idol”-skivan. Därefter, berätttade han när vi träffade honom i onsdags, lämnar han programmet bakom sig för att börja jobba med en egen skiva tillsammans med skivbolaget Sony. Med sina nyfunna sceniska färdigheter och troligen också med gamla bandet Von Benzo vid sin sida.
– Jag skulle vilja se mig själv i Von Benzo nu. Det har varit lite meningen med det här. Förutom att stå med en gura, vara lite småfull och genomföra en hårdrockkonsert visste jag att jag inte var bra på det här. Det jag saknade var just det sceniska
Nu känner han att han är på väg att få vad han behöver, att han kan arbeta med framförandet, göra det mer spännande.
– Förhoppningsvis, jag har fått det löftet, så kommer jag kunna välja min musiker och de jag vill jobba med. Och även om det inte skulle stå Von Benzo på nästa skiva kommer det vara de grabbarna i alla fall.
Enligt Jay har Sony frågat åt vilket håll han vill gå med sin musik, ”Sweden Rock eller Rix FM, liksom”.
– Jag sa att vad som än händer kommer det bli någon form av rck. Sedan är jag villig att experimentera. Kanske inte genom att ge ut en skiva jag inte är säker på, men i alla fall träffa olika låtskrivare, testa lite olika grejer.
Kanske något med störra kommersiell potential än han tidigare gjort.
– Jag vill göra något jag kan stå för och något som kanske kan locka en större publik.
Kommer du göra Melodifestivalen? Jay rätar lite på ryggen.
– Absolut inte.
Vad gör du om du skulle vakna upp om fem år och se att du är tillbaka på grönsakslagret?
– Då kanske folk hittar mig på en toalett med sönderskurna armar.
Ett drastiskt skämt, inte i bästa smak. Väldigt Jay Smith, vinnare av ”Idol 2010”.
Gå till toppen