Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Willez mot nya höjder

Elisa's vann, men Willez kände sig inte som några förlorare. Nu planerar Ljungbyhedbandet turné och debutalbum.

Medlemmarna i Willez hade ambitionen att i första hand komma med i ”Dansbandskampen”. Det andra delmålet var att inte åka ut i första programmet. Två månader sedan tv-debuten står de i restauranten i Nya Parken efter att ha slutat tvåa i finalen bakom Elisa´s, överlyckliga och lite förvånade. Det har tidvis varit en vinglig resa. De har genom hela tävlingen fått mycket kritik från dansbandskännare, däribland kommentatorn Thomas Deutgen, för bristande rutin och darriga sånginsatser. De tänker dock inte ta chansen att att hämnas på efterfesten.
— Nej, vi ska inte pryla honom. Men vi har fått kritik. I början var det jobbigt, men vi har tagit den till oss, vi har försökt ta ett steg upp inför varje avsnitt och kämpat på. Därför har vi blivit ett snäpp bättre för varje gång sedan program ett, tycker vi själva, säger Linus Troedsson, sångare i Willez.
Med charm och ungdomlig entusiasm har de på kort tid erövrat en stor fanbase.
— Vi har ett otroligt stöd, de har stöttat oss genom hela dansbandskampen. De får inte lov att bli ledsna för att vi kom tvåa, för det är inte vi. Vi vill gärna tacka dem så mycket, hälsar Linus till alla som röstat och speciellt till de som åkt till Norrköping från Skåne för att heja.
Elisa Lindström, sångerska i vinnarbandet Elisa´s, är 19 år gammal. Linus är 21, Oliver Brons nyss fyllda 20, Emil Hansen och Johannes Olofsson 19 och Niklas Lazukic bara 17. Finalkvällen var en uppgörelse mellan en ny generation dansband, medan veteraner som Wizex åkte ut för flera veckor sedan.
— Det behövs nya band för att yngre ska gå ut och dansa. Det är viktigt att locka ut yngre människor så att dansbandskulturen lever kvar, säger Linus.
Skillnaden handlar om förebilder, tror Oliver.
— Vi spelar dansmusik, men vi har vuxit upp med helt andra influenser. Därför blir det annorlunda. Det blir dansband i en modern tappning.
Linus och Oliver har jobb, Niklas går i skolan och de två övriga i Willez har tidigare varit arbetslösa. Nu blir de heltidsmusiker.
— Det är jättemycket att planera. Vi måste bestämma hur många spelningar vi ska ha, vad vi ska åka i, vad vi ska spela på. Vi har inte haft tid att fundera på det än, vi har verkligen börjat från början, säger Linus.
De har också en platta att spela in.
— Det finns inte så mycket att berätta än, säger Oliver.
Den ska komma i vår, men än finns inte ens en färdig låtlista.
— ”Ett två tre” kommer nog med, flinar Linus.
- Jag gillar ”Då går vi hem till mig”, säger Mille.
- Linus har skrivit en låt som heter ”Här mår jag bra”,säger Oliver.
Dansbandsdominans nästa?
— Elisa´s och Willez är här för att ta över, säger Linus.
Gå till toppen