Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pontus yrkesliv är en schlager

Låtskrivaren Pontus Assarsson är dubbelt aktuell i nästa års Melodifestival. Han har skrivit Linda Bengtzings låt i den svenska uttagningen och i kväll avgörs om han kommer att representera Rumänien.

Låtskrivaren Pontus Assarsson, dubbelt ESC-aktuell.Bild: Anders Malmberg HD/NST
Samtidigt som Pontus Assarsson firar nyår i Helsingborg med en stor fest i det nybyggda uterummet, sjunger Claudia Pavel hans "I want u to want me" i den rumänska uttagningen till Eurovision song contest 2011, som avgörs på nyårsafton. Låten, som är skriven tillsammans med Johan Fransson, Tim Larsson och Tobias Lundgren, var ursprungligen tänkt att släppas som singel i USA, där Pavel ska lanseras. Men som så ofta i den opålitliga musikbranschen kom något i vägen. Skivbolaget kom i stället med idén att låta rumänskan sjunga den sugande popballaden i ESC-uttagningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen