Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Myten som bubblar

I kväll delar många av oss en flaska mousserande vin från Champagne-distriktet. Men vårt förhållande till drycken, som gjorde en storstilad comeback under 2010, är inte okomplicerad.

Någon gång i slutet av sommaren 2010 träffades Ghislain de Montgolfier och Pascal Férat, man vill gärna tänka sig att mötet ägde rum på något stiligt chateau i vindistriktet Champagne. De två representerar vinhus respektive odlare i Comité Interprofessionel du vin de Champagne, en samarbetsorganisation för producenter av det mousserande vin som gjort distriktet världsberömt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen