Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hälften av de utförsäkrade räknas åter som sjuka

Vid förra årsskiftet utförsäkrades 575 NV-skåningar och under året som gått har fler följt – ett resultat av reglerna som infördes i juli 2008. Då försvann bland annat den tidsbegränsade sjukersättningen. Nu visar Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunens utvecklingsnämnd vad som hände med de som utförsäkrades för ett år sedan.

"Först säger min läkare att jag inte har någon arbetsförmåga och att jag måste lära mig acceptera det. Sedan säger Arbetsförmedlingen att de inte har några program att erbjuda mig men när jag kommer till Försäkringskassan säger de blankt nej. Det heter att de ska samverka med varandra men de gör de inte. Nu sitter jag här och vet inte vart jag ska ta vägen", säger utförsäkrade Lill Ekdahl.Bild: SONNY THORESEN Sonny Thoresen+SONNY THORESEN Sonny Thoresen HD/NST
– Knappt hälften av dem är tillbaka hos oss, säger Ulrika Arvidsson, områdeschef på Försäkringskassan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen