Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Naturglimten byter utsikt

Kaninerna är i stort sett det enda som stannar kvar i Glimminge, resten ska med till de nya lokalerna i Farhult. Mellandagarna har varit bråda inför Naturglimtens öppnande efter nyår.

Minibussen som normalt brukar fyllas med barn och ge sig iväg på utflykt har i dessa dagar fått en helt annan uppgift. Nu är det möbler, leksaker, förvaringslådor, kuddar och köksredskap som lastas in. Mycket ledigt har det inte blivit i mellandagarna men nu är det dags för förskolan Naturglimtens flytt till Farhult.
I Glimminge rensas det sista ut från de olika byggnaderna som man hyrt på gården. Antingen åker det vidare till tippen eller också ska det märkas och följa med till det före detta ålderdomshemmet Vidviken som nu kommer att få nytt liv igen. Flytthjälp finns det på båda ställena:
– All personal är här och min man, mina föräldrar och svärföräldrar. Även barnens föräldrar hjälper till med flytten, säger Anki Rosenkvist som står bakom den privata förskolan.
I september tog hon över fastigheten och sedan dess har den förvandlats till en förskola och fritidshem. Det är lätt att se fördelarna med flytten.
– Allt blir nytt och fräscht, vi får kommunalt vatten och avlopp, nya akustikgolv och -tak och ett helt nytt kök.
På gräsmattan framför huvudbyggnaden har man också hunnit bygga en inhägnad lekplats.
Men det är inte bara personalen som gillar de nya lokalerna. Barnen på förskolan har varit och tittat i omgångar under hösten och fått testa både mellanmålsutrymmen och toaletter. Även fritidsbarnen har varit på platsen för att ge sitt godkännande.
Nu är det inte bara de nya lokalerna som står på pluskontot med flytten.
– Framför allt så blir det lättare för oss att vara ute. I Glimminge finns ingenstans för oss att gå förutom att gå bort och titta på korna, men de har vi sett nu. I Farhult har vi nära till både stranden och skogen.
Med de större ytorna får man också plats för fler barn vilket kan lösa en del av kön till förskolan. En ny ansökan har lämnats in till utbildningsnämnden som gäller 60 platser till förskolan och 40 till fritidshemmet.
Att förskolan är välkommen till Farhult verkar vara självklart.
– Grannarna här är jätteglada och en dag när vi kom hit så hängde det en påse på dörren med leksaker i.
Gå till toppen