Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Color Freaks tävlar för att bli stora

Dansgruppen Color Freaks ligger just nu på tiondeplats i en talangtävling på internet. De sju medlemmarna hoppas att tävlingen ska göra dem kända.

Dansgruppen Color Freaks har bland annat uppträtt på Drottninghögs bibliotek i Helsingborg. Nu hoppas Åstorpsgruppen på att bli stor genom att bland annat delta i en talangtävling på internet.Bild: Tobias Andersson HD/NST
Fyra dagar i veckan tränar de sju medlemmarna i dansgruppen Color Freaks på fritidsgårdarna i Åstorp. De filmar danserna och lägger ut på Youtube där de får kontakt med och inspiration av andra dansare runt om i landet. Nu är de ett av 54 bidrag som gått vidare i talangtävlingen iDream och de ligger just nu på tionde plats.
– Vi försöker bli någonting. Vi vill att folk ska få se vad vi gör och kunna representera Åstorp, säger Fatima "Gina" Iseni.
Hon är ensam tjej i gruppen som, förutom en kille från Bjuv, består av åstorpare. Namnen på de övriga är Almir Krueziu, Dennis Krueziu, Granit Istrefaj, Elvedin “Doddi” Iseni, Erdiano “Eddo” Fazliji och Krisna “Chris” Sok. De har hållit på i snart ett år och tränar på egen hand.
– Vi lär oss från varandra. Vi har ingen riktig lärare utan kombinerar alla dansstilar. Allt det vi gör kommer från oss själva.
Deras främsta dansstil är jerkin' en typ av streetdance som växt i popularitet de senaste åren. Det är också från den stilen inspirationen till namnet Color Freaks kommer ifrån.
– Vi kollade jerk på internet och de har mycket olika färger. Det sprider glädje och det är vad vi vill göra, säger Fatima Iseni.
De har uppträtt ett antal gånger både i Åstorp och i Helsingborg. De har också deltagit i tävlingen "Pump up the jam" och just nu tränar de inför ett uppträdande som de ska göra på en barncancergala i Landskrona om två månader.
– Målet är att kunna bli något stort, att kunna uppträda på tv och bli kända som en dansgrupp. Vi vill visa våra nya stilar och motivera unga att dansa.
Ett sätt att nå dit kan vara talangtävlingen som de nu deltar i. Det är YMG, Ymperia Management Group, som arrangerar tävlingen och de beskriver tävlingen som en talangtävling "som erbjuder vinnaren managementavtal och kommer att hjälpa vinnaren att nå sin dröm". Tittarna röstar fram vinnaren som koras den 14 april. Color Freaks bidrag finns på http://idream2010.com/?p=772.
Gå till toppen