Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bara hälften skulle våga att ingripa

Sverige får jumboplatsen i ämnet demokrati på jobbet. Det visar en nordisk undersökning från försäkringsbolaget Moderna.
Svenskarna är tystast i Norden på jobbet. Knappt hälften skulle våga ingripa för att utreda orättvisor på jobbet. Något fler, drygt hälften, vågar uttrycka sin åsikt på arbetsplatsen.
Svenskarna avstår dessutom i högre utsträckning att ingripa i en konfliktsituation jämfört med invånarna i de andra nordiska länderna. I Sverige är det lika många som skulle välja att ingripa som att avstå.
Mer detaljerad forskning kring hur högt i tak det är på jobbet görs på Göteborgs Universitet. Per-Ola Börnfelt och Susanne Fransson undersöker hur många som vågar framföra kritik om förhållande på arbetsplatsen, både på jobbet och utanför enligt den laggrundade meddelarfriheten.
Forskarna har tittat på 70 arbetsplatser, både inom kommunal verksamhet och där privata vårdbolag och skolbolag tagit över. Här är forskarfynd som sticker ut:
#På mer än hälften av de undersökta arbetsplatserna håller de anställda inne med sakligt grundad kritik och synpunkter för att inte råka illa ut.
#På flera av arbetsplatserna med lågt i tak har repressalierna varit kännbara för kritiker. De har tvingats lämna sin anställning, fått sämre arbetsuppgifter eller sämre löneutveckling.
#En hel del anställda säger att de tröttnat på att föra fram synpunkter eftersom ingen lyssnar.
Offentligt anställda kan utnyttja sin lagstadgade rätt att gå ut med kritik om de inte får gehör för den på arbetsplatsen, meddelarfriheten. Men undersökningen visar också att fyra av tio chefer på de undersökta arbetsplatserna skickar ut mer eller mindre öppna signaler om att det inte är okej att utnyttja meddelarfriheten och ha kontakt med media, politiker, föräldrar eller sitt fackförbund.
– Många chefer signalerar öppet att det inte är okej att vara kritisk på jobbet. Det finns chefer som blir arga och som mobbar anställda som har synpunkter, säger Per-Ola Börnfelt.
– Inom konkurrensutsatt verksamhet säger en hel del chefer rakt ut till personalen att inte tala illa om sin arbetsplats. Om man förlorar många elever eller äldre så hotas ju verksamheten.
Har rädslan för att framföra kritik på arbetsplatsen och utåt ökat?
– Vi har inte tittat på det, men tidigare studier visar på en ökning, säger Per-Ola Börnfelt.
Hur ska man få ett öppnare klimat?
– Bättre utbildning för chefer, anställda och en del fackliga företrädare. Samt att man allmänt stärker arbetet med demokratin.

Detta är meddelarfrihet

Meddelarfriheten innebär att offentligt anställda har rätt att utan risk för straff lämna uppgifter i vilket ämne som helst till journalister för publicering.
Meddelarskyddet innebär förbud mot att efterforska vem som lämnat ut vissa uppgifter till pressen. Det innebär också att journalister inte får avslöja vem som är meddelare.
Offentliganställdas rätt att använda sig av meddelarfriheten får inte inskränkas genom att anställda tillskrivs vissa skyldigheter i till exempel en arbetsordning. Detta skulle innebära ett försök att begränsa den grundlagsfästa yttrandefriheten.
Från årsskiftet gäller dessutom att det är straffbart för den offentliga arbetsgivare att hindra en anställd från att använda meddelarfriheten. Men det gäller bara om repressalierna för den anställda blir avskedande, uppsägning, disciplinpåföljd och liknande.
Gå till toppen