Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Göteborgsföretag vill förmedla rester i Skåne

Ett företag som gärna tar hand om andra företags rester är Allwin. Det startade i Göteborg för fem år sedan och tecknar avtal med livsmedelshandlare och producenter, tar hand om företagens överskott och skänker till behövande.
Nu är det på väg att starta i Malmö, med hela Öresundsregionen som upptagningsområde.
– Vi har tecknat avtal med vissa samarbetspartners som vi ska leverera till, men vi har inte hittat några som vill skänka grejor än, säger han.
Stadsmissionen och Frälsningsarmén är två av de som vill ta emot överskott i Malmö, och om någon vill ta emot eller skänka i Landskrona välkomnar Allwin initiativet.
– I Göteborg har vi bland annat avtal med Abba seafood och 7-eleven, Gothis towers hotell och lite mindre bagerier.
Allwin tar aldrig emot produkter som passerat bäst före-datum.
– De vi samarbetar med slänger sina grejor två till tre dagar innan datumen passeras. Det är då vi tar emot dem, och levererar vidare samma dag. En färdiggjord macka på 7-eleven vill ingen köpa andra dagen, men den går fortfarande att äta.
Inom fyra månader räknar Allwin med att vara igång i Skåne.
Gå till toppen