Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Askungarna spelar Askungen

Handlingen är tagen från Disneys förlaga. Men när teatergruppen Askungarna spelar Askungen är det väldigt många fler prinsessor.

Högst upp i Parkskolan repeterar de inför föreställningen den 13 februari. Två åldersgrupper ska tillsammans sätta upp Askungen på Rönneskolan. Kostymer ska provas, nålas och anpassas för att passa perfekt till det är dags.
– Denna föreställningen har vi repat sedan i september. Jag har varit med i gruppen sedan jag var sex år. Det är min mamma och syster som håller i grupperna så jag har inte haft mycket val. Men det är roligt och det är det jag vill göra, säger Elin Landgren, en av Askungens elaka styvsystrar.
Det är en lite annorlunda version av Askungen, med sång och dans och en massa prinsessor från hela världen. Alla vill de charma prinsen.
Skådespelarna är mellan tolv och 19 år. Rasmus Fridh spelar kungen, med grå peruk och krona.
– Det behövs skägg och mustasch för att det ska bli en riktig gammal kung, men det sparar vi till föreställningen, säger teaterledaren Lena Landgren.
Förutom föreställningen den 13 februari blir det en föreställning den 10 april.
Gå till toppen