Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sören Sommelius blogg

Charlie Parker och BBB på GA-församlingshem

Bohuslän Big Band svepte förbi Helsingborg på torsdagseftermiddagen och gav en konsert för Föreningen Jazzologen med vänner, på Gustav Adolfs församlingshem. På programmet stod Birds Bebop och konserten var en hyllning till Charlie Parker och hans krets av musikervänner, som Charlie Mingus och Miles Davis.
Konserten hade kommit till stånd genom Holger Sönne och föreningen Jazzologen med viss hjälp av HD:s Kenny Lindqvist som skrivit om Holger Sönnes jazzkällare på Tågaborg, en artikel som födde idéer. Att få in storbandets alla musiker i källaren, var de arton?, gick ju inte. Dunkers var för dyrt. Men Gustav Adolfs Församlingshem var ingen dålig lokal och den publiken i den fullsatta lokalen var hur entusiastisk som helst, med extranummer och stående ovationer.
Det talades om Charlie Parkers legendariska svenska turné 1950 – och vem vet om man inte om sextio år kommer att minnas Bohus Big Bands speciella spelning på GA:s församlingshem 2011.
Filmen nedan är dock från en annan konsert.
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Z5x05-MjrS8&feature=related]
Gå till toppen