Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nobben för socialen i domstol

Socialnämndens argument räckte inte. Högsta förvaltningsdomstolen tog inte upp fallet där en narkoman fått igenom ett eget dyrare behandlingsalternativ. Tidningen har tidigare skrivit om tvisten mellan en mångårig missbrukare och kommunen. Missbrukaren har gått på flera behandlingar, men gång på gång misslyckats med att sluta.

Nu säger han sig själv vara helt inställd på att börja ett nytt vitt utan droger, men behöver hjälp. Frågan är bara vilken hjälp. Kommunen har hänvisat honom till det egna behandlingshemmet Englamark vid sjukhuset. Här genomförs en intensivbehandling och sedan finns ett uppföljande program under ett år med regelbundna återbesök. Vitsen för kommunen är att det dels är billigare, dels har gett bättre resultat än tidigare program där missbrukare skickats iväg, men ofta återfallit direkt efter hemkomst.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen