Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rykten om att Willys tar över

Ett sätt att pressa hyran inför en Willysetablering. Spekulationerna om varför Hemköp lämnar Infarten är i full gång. Willys förnekar att det finns några sådana planer.

Ryktena om att Willys ska öppna en butik i Landskrona har florerat de senaste åren. Nu tar de fart igen, i samband med att Hemköp stänger sin butik på Infartens köpcentrum den sista mars.
Men att det skulle finnas några planer på att öppna en Willysbutik i de lokaler som Hemköp lämnar förnekas av Johanna Eurén, pr-ansvarig på Willys.
– Det är inget som är aktuellt i nuläget i alla fall. Willys vill öppna på fler ställen, men det finns inga planer just i Landskrona, säger hon.
Både Willys och Hemköp ingår i Axfood-koncernen. Denna koncern har alltså sagt upp hyresavtalet för lokalen på Infarten och ska flytta ut senast den sista april.
En av de som hört av sig till redaktionen, och säger sig ha insyn i koncernen, menar att det bara är en dimridå. Syftet skulle i så fall vara att sätta press på fastighetsägaren Briggen, och tvinga fram en lägre hyra.
Det står knappast spekulanter i kö för att få hyra den enorma butikslokalen. Och sedan tidigare står stora delar av köpcentrumets övervåning tom.
Matts Borgström, fastighetschef för Briggen, bekräftade i gårdagens tidning att fastighetsbolaget för fortsatta diskussioner med Axfood, men att de diskussionerna ännu inte har "nått i mål".
Det har sedan en tid även spekulerats kring en Willysetablering intill Haldex, rakt över Österleden från Coop. Marken köptes av Landskronaföretaget Tintorella för drygt ett år sedan.
För att handel ska tillåtas på tomten måste kommunen ändra i detaljplanen. Kommunen har uppmanat Tintorella att göra en handelsutredning för att det ska bli aktuellt, där man utreder hur bland annat centrumhandeln påverkas.
Kommunen har ännu inte fått någon sådan utredning och arbetet med detaljplanen står därför stilla.
Redan när AG:s stängde och Citygross öppnade på den brunna Åhlénstomten 2005, förekom rykten om Willys. Då att det skulle öppna i AG:s gamla lokaler på Järnvägsgatan, där Gina tricot ligger i dag.
I samma veva förekom även, redan då, rykten om att Hemköp skulle ersättas av Willys. Axfoods etableringschef medgav då att koncernen hade tittat på möjligheten, men att det inte var aktuellt.

Axel Johnson-gruppen

Både Willys och Hemköp ingår i Axfood, där även Prisxtra, Handlar'n, Tempo och grossistföretaget Dagab ingår. Axfood omsatte drygt 32 miljarder kronor 2009.
Axfood ingår i sin tur i Axel Johnson AB, där även Mekonomen, Servera, Svensk bevakningstjänst, Åhléns, Kicks och Lagerhaus ingår.
Gå till toppen