Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skyller knarkinnehav på inneboende

På torsdagen inleddes rättegången mot fem män som misstänks ingå i ett kriminellt nätverk och som punktmarkerats av polisen. Av säkerhetsskäl hade förhandlingen flyttats från Lund till säkerhetssalen i Malmö, med polisbevakning och inpasseringskontroll.

Rättegången varar i tre dagar och omfattar 30 åtalspunkter. 20 av dem gäller trafikbrott och mindre allvarliga narkotikabrott, som till stor del upptäckts genom polisens punktmarkering.
Först ut i rättegången är en 33-årig man som greps för grovt narkotikabrott i januari.
Mannen påträffades i sin trappuppgång tillsammans med en bekant. Polisen, som befann sig på platsen i ett annat ärende, misstänkte att de var narkotikapåverkade, och gjorde husrannsakan.
I lägenheten fann polisen 55 gram kokain och bland annat två vågar med kokainrester. Vid husrannsakan i bilen hittade polisen ett bankomatkort med kokainrester. Det är nog för att åtala 33-åringen för grovt narkotikabrott.
33-åringens egen version går ut på att narkotikan tillhör en annan man, som varit inneboende hos honom i tre veckor. 33-åringen ska ha träffat denna man på ett bröllop i Danmark och sedan kommit att dela lägenhet då mannen behövde någonstans att sova när han gjorde bilaffärer i Sverige.
Men någon sådan man har varken polis eller skattemyndighet i Sverige eller Danmark lyckats hitta.
33-åringen uppger att han har försökt nå mannen via sms, men ingen av hans tre mobiltelefoner innehåller något sms till denna man, vilket han inte kan förklara.
Att 33-åringen påträffades narkotikapåverkad skyller han också på den inneboende, som måste ha blandat något i den sprit eller läsk som 33-åringen druckit ur i sin lägenhet.
Provtagningar har inte kunnat påvisa att flaskorna skulle ha varit preparerade, men åklagaren konstaterar samtidigt att 33-åringen fick inbrott i sin lägenhet efter att han blev gripen, och att en av hans vänner har städat upp i lägenheten därefter, varför flaskorna kan ha kastats. Eller, tror han, kan det vara den inneboende som försökt rensa spår efter sig.
Gå till toppen