Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gerndt och Hansson räddade poängen

HIF är fortfarande obesegrat i årets allsvenska efter 1–1 mot Häcken. Men nollan i förlustkolumnen hängde på en skör tråd. "1–1 var rättvist", säger Conny Karlsson.

2010 års skytteligavinnare Alexander Gerndt har haft en tung säsongstart med bara ett mål på fem omgångar. Därför var det betydelsefullt för anfallaren att få göra mål hemma på Olympia. Målet kom också i ett viktigt skede i matchen.
– Det är klart det är skönt att göra mål. Men jag har fortfarande mycket mer att ge, säger Gerndt.
Häcken hade genom Mathias Ranégie tagit ledningen med 1–0 i 61:a minuten. Det fick HIF-tränaren Conny Karlsson till att göra byte – ett mycket lyckat sådant. Ut gick Mattias Lindström och in kom kreative Rachid Bouaouzan som bara varit på plan i två minuter innan Gerndt kvitterade.
Bouaouzan skapade oreda i Häckenförsvaret med sina dribblingar och bäddade för Gerndt som med ett välriktat skott med vänsterfoten gjorde ställningen till 1–1.
– Jag tänkte inte överhuvudtaget, utan ville bara skjuta, säger Gerndt om målet.
Tränaren Conny Karlsson tycker att insatsen var ett steg i rätt riktning.
– Vi fick med mer folk i anfallet och vaskar fram lite farligare chanser än tidigare. Övelag en ganska jämn match och jag tycker 1–1 är ett rättvist resultat, säger Conny.
Han kommenterar också Gerndts mål:
– Det är alltid viktigt för forwards att göra mål. Målet i dag var skrämmande likt det han gjorde mot Göteborg.
Trots sitt mål har Gerndt en bit upp till Häckens Mathias Ranégie som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.
Ranégie gav HIF:s mittbackar fullt upp matchen igenom. Ranégie är stor och stark, vinner mycket i luften men har också fin teknik.
Det visade han prov på i 73:e minuten när han elegant vände bort Helsingborgs Peter Larsson men fri med Pär Hansson sköt han inte bättre än att Hansson kunde rädda. TT/HD
Gå till toppen