Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rachid: "Jag vill inte ses som en joker"

Han slipper gärna stämpeln som superinhoppare. Istället vill Rachid Bouaouzan bidra till att HIF blir det offensiva lag man var i höstas.

Rachid Bouaouzan är tillbaka i startelvan.Bild: Johan Persson Johan Persson HD/NST
Knapp seger mot Syrianska, räddad poäng mot Örebro respektive Häcken. Gemensamt för samtliga matcher är att när HIF tvingats att släppa på bromsen, har Rachid Bouaouzan kastats in som ett anfallsvapen. Och han har levererat varje gång.
I går hade den irrationelle mittfältaren endast hunnit vara på planen i två minuter när han ordnade förarbetet till Alexander Gerndts kvittering.
– Visst, det är bra att komma in och kunna förändra en matchbild, men jag vill inte fastna i ett fack där man enbart ses som en joker, säger Rachid.
– För mig är det ju tacksamt att komma in när vi behöver trycka på. Problemet är att om jag startar får jag en annan roll eftersom vi spelar mycket försiktigare då.
Rachid Bouaouzan poängterar noga att det inte råder någon schism mellan honom och lagledningen.
– Absolut inte. Så länge vi vinner och leder serien måste jag se positivt på situationen. Jag är bara en liten del av gruppen.
– Samtidigt visade vi i höstas att här finns spelare som innebär att vi klarar av att föra matcher.
Sedan konstaterar Bouaouzan att försiktigheten präglar en stor del av allsvenskan.
– Många lag har den filosofin har jag märkt. Jag hörde häromdagen en person säga att Sverige är ett land där det definitivt går att i huvudsak försvara sig hela vägen fram till titeln.
Tränaren Conny Karlsson påpekar att Rachid startade i premiären mot Mjällby, men att han skadades och har därefter inte hunnit ifatt fysiskt sett.
– Han måste först komma i form för att orka spela en hel match. Men för varje träning och inhopp närmar han sig mer speltid, säger Karlsson.
Rachid Bouaouzan säger att han accepterar beslutet, men håller inte med om att han inte fått upp flåset till etthundra procent.
– Givetvis respekterar jag att tränaren har en annan uppfattning, och det är upp till mig att ha tålamod. Däremot har jag spelat tillräckligt länge på en professionell nivå för att veta om min kropp är redo eller inte för 90 minuters spel.
Efter HIF:s 1–1-mål, och med nästan en halvtimme kvar av matchen, var de flesta på Olympia inställda på att hemmalaget skulle inleda en mäktig slutforcering. Men Häcken ville annat och kunde faktiskt med lite flyt ha åkt hem med samtliga poäng.
HIF-tränaren Conny Karlsson var inte förvånad över utvecklingen i slutskedet, och ansåg efteråt att det hela delvis var en konsekvens av att hans mittfält i det skedet var väldigt offensivt balanserat.
– Häcken skapade sina möjligheter för att de enklare kunde spela sig förbi vårt mittfält. Jag tycker att det var vi som gick hårdast för tre poäng och då blev det som det blev bakåt.

Allsvenskan

HIF–Häcken 1–1
Gå till toppen