Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Baxter tar över i MFF?

Malmö FF är på jakt efter en ny tränare. Hetaste namnet just nu: Förre HIF-tränaren Stuart Baxter.

– Jodå, jag har pratat med Malmö FF och ska göra det igen. Här är det inga dörrar som stängts.
MFF är på jakt efter en ny tränare och allra hetaste namnet just nu är förre HIF-tränaren Stuart Baxter.
– Men jag befinner mig i en komplicerad situation, så det här måste jag fundera genom ordentligt innan jag har ett beslut, säger Baxter till Sporten.
Han har sedan årsskiftet fungerat som rådgivare för AIK.
– Vi har ett avtal, men inget bindande sådant. Därför skulle jag nog kunna komma loss från AIK. Tror i så fall klubben har förståelse för det. Men jag vill i vilket fall som helst göra det på ett snyggt sätt, säger Baxter.
Han fortsätter:
– Att jag skulle kunna kombinera min uppgift som rådgivare i AIK med att träna MFF är inte att tänka på. Det skulle naturligtvis inte fungera.
Baxter erkänner att han blev smickrad när MFF tog kontakt med honom.
– Det är ju trots allt svenska mästarna det handlar om. Dessutom är det ju en välskött klubb, säger Baxter.
Det går inte att ta miste på att han känner sig sugen på att ta jobbet, även om han inte säger det rent ut.
– Vad jag förstått vill MFF ha ett snabbt beslut, men jag vill ha mer tid på mig. Det här beslutet måste få ta sin tid, säger Baxter.
MFF har kontrakt med sin nuvarande tränare Roland Nilsson säsongen ut, men han har bestämt sig för att i fortsättningen ta hand om danska mästarna FC Köpenhamn. Varken FCK eller Rolle vill att han ska dröja med att ta steget över Sundet till slutet av året.
FCK vill ha klart med Rolle tidigare, eftersom nuvarande tränaren Ståle Solbakken försvinner när vårsäsongen är till ända. Då vill den danska storklubben ha klart med Rolle, inte minst med tanke på att komma så väl förberedd som möjligt till stundande spel i Champions league.
– Den uppkomna situationen är inte bara komplicerad för mig, utan även för MFF, säger Baxter.
Gå till toppen