Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rachid tillbaka i HIF:s startelva - Sundin petas

Manager Conny Karlsson är hemlig, men hd.se har svaret: Rachid Bouaouzan finns åter med från start när HIF möter Gefle på måndag kväll.

Rachid Bouaouzan är tillbaka i startelvan.Bild: Johan Persson Johan Persson HD/NST
Han fanns med i startelvan i premiären borta mot Mjällby. Sedan dess har vänstermittfältaren Rachid Bouaouzan antingen varit skadad, eller fått hålla till på bänken. hd.se kan avslöja att han åter tar plats från start.
– Det har gått en vecka, han spelade U21-matchen senast och tt mer matchtid och det gör att han inte är en 90-minutersspelare. Vi bedömer att han klarar i alla fall 70 minuter och då kan man ju tänka i de banorna att han kan starta, säger Conny Karlsson.
Det innebär i sin tur att Rasmus Jönsson får ta steget upp på sin favoritposition i anfallet. Förloraren, på Conny Karlssons nytänk, är Erik Sundin som får börja på bänken mot Gefle.
– Backlinjen ändrar vi inte på. Det blir lite ändringar i övriga laget, utan att jag går in närmare på det, säger Conny Karlsson efter lördagens träning i Rydebäck.
May Mahlangu är tillbaka efter avstängningen och tar plats på innermittfältet tillsammans med Ardian Gashi. Marcus Bergholtz är avstängd.
– Vi är i ett läge där vi tänker på vilka spelare som passar bäst mot ett Gefle med kompakt försvarsspel.
Gefle lär ställa upp med en defensiv taktik. En svår nöt att knäcka, enligt Conny Karlsson.
– De har fyra backar och fyra mittfältare där du kan lägga en linjal. De är som lag oerhört skickliga i försvarsspelet, så det kommer bli trångt med få ytor mellan mittfält och backlinje eller där bakom. Det gäller att vi är smarta.
LÄS OCKSÅ SPORTBLOGGEN: Rachid Bouaouzan bad laget om förlåtelse och manar till tro på guld.

Laget mot Gefle

Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Peter Larsson, Christoffer Andersson - Mattias Lindström, May Mahlangu, Ardian Gashi, Rachid Bouaouzan - Rasmus Jönsson, Alexander Gerndt.
Bänken: Daniel Andersson, Erik Wahlstedt, Abdul Khalili, Johan Eiswohld, Simon Thern, Erik Sundin och Mohamed Ramadan.
Gå till toppen