Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Elfsborg vände till seger

Elfsborg fixade tredje raka segern. Boråsarna vände 0—1 till 2—1 hemma mot Norrköping.

Bild: ADAM IHSE / EXPONERA SCANPIX
Elfsborg visade styrka hemma på Borås Arena i en match där hemmagänget tog initiativet omgående. Trots att sjuke Anders Svensson saknades. Flera tunga kanoner avlossades genom Stefan Ishizaki, Daniel Nordmark och Lasse Nilsson. Men gång på gång visade målvakten Niklas Westberg sin klass. När de flesta väntade på en gulsvart utdelning kom kallduschen. Martin Smedberg Dalence slog Norrköpings första hörna i matchen och vid främre stolpen mötte David Wiklander och rakade in 1—0. Det hände i den 58:e minuten.
Elfsborg ökade dock takten och fick till en kvittering. Stefan Ishizaki slog en hörna som Andreas Augustsson nickade mot mål och där stod Lasse Nilsson och styrde in 1—1.
Men de gulsvarta var inte nöjda med det. Med endast fem minuter kvar slog Ishizaki ett stenhårt inspel framför mål, bollen styrdes på en försvarare fram till Niklas Hult som sköt in avgörande 2—1. Succén fortsätter därmed för pigge och outtröttlige Hult.
Segern var Elfsborgs tredje raka och laget seglar därmed upp i toppstriden efter en trög inledning.
Norrköping visade ändå att laget har kvaliteter med främst ett organiserat försvarsspel och fin effektivitet när lägen ges.
Gå till toppen