Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Therns första - ett härligt solomål

HIF behåller greppet om allsvenskan i fotboll. På måndagen slog serieledande HIF på ett övertygande sätt vårens överraskning Gefle med klara 3-0 inför drygt 8 000 åskådare.

Simon Thern klappas om efter sitt fina solomål.Bild: Foto:
Ett snabbt ledningsmål signerat Markus Holgersson, Gerndts första fullträff i år på Olympia, ett drömmål signerat inhopparen Simon Thern samt Pär Hanssons fjärde nolla – där har ni höjdpunkterna från det allsvenska mötet mellan HIF och Gefle på måndagskvällen som HIF vann med klara 3-0 (1-0).
- Det är ju trevligt att vi kunde bjuda på lite underhållande fotboll efter att vi gjort 2-0. Det kunde blivit en ännu större seger faktiskt, sa HIF-tränaren Conny Karlsson efteråt.
Efter två raka oavgjorda matcher har HIF hittat vinnarspåret igen. Laget tog en övertygande 3-0-seger hemma mot Gefle och leder nu serien med fyra poäng före en trio som jagar HIF.
Mot Gefle gjorde laget spelmässigt sett sin bästa match under våren, frånsett en svag kvart i början av andra halvlek.
HIF fick en kanonstart, redan i femte minuten slog Markus Holgersson in 1-0 på målvaktsretur efter en hörna, Holgerssons första mål för säsongen.
- Skönt vi fick en sådan start. Sen tycker jag det är en rätt jämn match fram till att vi gör 2-0, sa Conny Karlsson.
2-0-målet som Conny refererar till kom nästan 60 minuter efter Holgerssons ledningsmål. HIF var det bättre laget de första 20 minuterna, inte minst tack vare en pigg Rachid Bouaouzan på HIF:s vänsterkant.
Även om Gefle kom tillbaka spelmässigt så skapade man inte mycket framåt. Det mest dramatiska var när domare Daniel Stålhammar, Landskrona, skadade sig (muskelbristning i vaden) och fick lämna över till fjärde domaren Daniel Böcker i slutet av första halvlek.
Inledningen av andra halvlek var inte bra från hemmalagets sida. Efter en dryg timmes spel vann Rachid bollen mitt på planen och startade en kontring. Han spelade ut till Alexander Gerndt som iskallt avslutade med ett välplacerat vänsterskott förbi Mattias Hugosson i Gefles mål.
Efter det målet lossnade det mesta för hemmalaget som spelade ut. Unge Simon Thern byttes in istället för Rachid och hade varit på planen i fyra minuter när han slog till. Simon fick bollen på vänsterkanten, gick förbi flera Gefle-spelare och avslutade iskallt med ett skott förbi Hugosson.
3-0-segern var till sist i underkant, HIF var överlägset.
Gå till toppen