Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen åtgärd i vattenmagasinet

Kommunen ser ingen anledning att göra något åt stenarna på botten av det nya fördröjningsmagasinet norr om outletområdet. Det säger Lennart Magnusson, exploateringsingenjör, som har inspekterat platsen tillsammans med entreprenören som byggt magasinet.
– Vi bedömer inte att det är någon större risk att man skadar sig. Vi kommer inte att göra något nu, säger han.
Frågan uppstod efter att hunden Zeke, som vi berättade om den 4 maj, fick sin mage uppskuren, troligen av en vass sten på botten. Husse Richard Karlsson hoppades att kommunen skulle göra något åt saken.
– Där är vissa stenar som kan vara skarpa, men normalt sett inte som knivar, säger Lennart Magnusson.
Vattennivån i magasinet varierar beroende på regnmängd. Om kommunen vill går det att dämma upp så att det alltid finns en viss mängd vatten där.
– Det är både för- och nackdelar med det. Om det är en för liten volym vatten kan det bildas alger eftersom vattnet blir stillastående, och det uppfattas inte som trevligt.
Kommunen kommer att så gräs i området och troligen anlägga gångstigar.
– Jag tror att det kan bli fint när det är färdigt, säger Lennart Magnusson.
Och färdigt väntas det bli efter sommaren.
Gå till toppen