Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HIF brottas med backproblem

HIF har skade- och avstängningsproblem. Det kan innebära en nästan helt ny fyrbackslinje mot Kalmar på fredag.

HIF kan tvingas ställa upp utan sitt ordinarie mittbackspar Marcus Nilsson och Peter Larsson när Kalmar FF kommer till Olympia på fredag.
Det blir definitivt inget spel för Marcus, som ådrog sig sitt tredje gula kort mot AIK i måndags och därmed är avstängd.
Peter Larsson tvingades utgå sex minuter efter paus. Han hade sträckt en muskel i ena skinkan.
— Det gjorde så pass ont att Peter helt enkelt inte kunde fortsätta, säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg.
Nu är frågan om Peter hinner bli så pass återställd att han kan spela på fredag.
— Det är normalt sett en ganska snäll skada, men det tar ändå tid för den att läkas. Frågan är om de få dagar som återstår till Kalmar-matchen räcker, säger Berg.
Skulle HIF tvingas undvara både Nilsson och Larsson måste ett helt nytt mittbackspar bildas. Problemet är att de två mittbackar som i övrigt finns i truppen båda varit skadade. Hannu Patronen är definitivt ur bilden, medan Joseph Baffo kunde träna för fullt i går efter sitt brott på ena stortåleden.
— Men han har varit borta en månad och har således en del att ta igen för att komma i matchform, säger Berg.
— Det är inte optimalt att kasta in Baffo redan nu, men det kan bli så att jag mer eller mindre tvingas till det, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.
Helt klart är att Markus Holgersson kommer att ersätta Marcus Nilsson. Får han inte Baffo vid sin sida är Erik Wahlstedt ett alternativ. I så fall står HIF utan en ytterback.
— En möjlighet är att låta May Mahlangu spela där, säger Conny.
Han medger att det inte känns bra om han blir tvungen att byta ut tre fjärdedelar av backlinjen, men säger samtidigt:
— Vi hade ungefär samma problem inför matchen mot Elfsborg i Borås i fjol höstas. Då löste det sig och vi gjorde en av årets bästa matcher, säger Conny.
HIF vann till slut med 3–1 och tvingades åka till Borås utan försvarsspelarna Hannu Patronen, Joel Ekstrand, Fredrik Liverstam och Erik Wahlstedt, som alla var skadade, samt Mattias Lindström och Ardian Gashi, som var avstängda.
Dessutom var Erik Edman tveksam till spel, men lämnade till slut klartecken.
— I annat fall hade Mahlangu fått ta hans plats, minns Conny.
Gå till toppen