Sport

18-åring gripen för attacken

En 18-årig man är gripen för attacken på HIF:s målvakt Pär Hansson. I övrigt har läget på stan i Malmö varit lugnt efter matchen. "Mycket tack vare att HIF-supportrarna skött sig så bra", säger polisens informatör Charley Nilsson.

Här försöker 18-åringen attackera Pär Hansson.Bild: Britt-Mari Olsson Foto:
Mannen som gav sig på Pär Hansson är hemmahörande i Malmö och är gripen misstänkt för försök till misshandel. 18-åringen förhördes under tisdagskvällen av polis.
– Vi måste också gå igenom allt film- och bildmaterial från matchen, för att försöka få tag på personen som slängde in smällaren, säger Charley Nilsson.
Det har varit lite små orosmoment efter matchen, men inga större bråk. Polisen hade sedan innan förberett bussar för att transportera HIF-supportrar mellan arenan och centralstationen. Nu erbjöd man skjuts ända hem till Helsingborg.
– Men det var ändå 300 HIF:are som valde att gå ner till stationen i Malmö för att ta tåget, och det har vad jag förstått gått bra.
Också på tågen hem var det lugnt, rapporterar polisen.
– Säkerheten har gått väldigt bra ur vår synpunkt. Mycket tack vare att HIF-supportrarna skött sig så bra, säger Charley Nilsson.
HIF-supportrarna är däremot inte lika nöjda med polisens insats. Niklas Persson, ordförande i supporterklubben Kärnan, hävdar att det inte alls fanns några bussar att åka med.
– Vi gick inte frivilligt. Och jag tror många hade tagit bussen om de kunnat.
Gå till toppen