Sport

Pär Hansson: "Jag blev chockad"

HIF hade gjort ledningsmålet. Då small det bakom Pär Hansson. "Jag känner att något träffar mig, men uppfattar inte vem det är. Det var nog lite chock efteråt", säger målvakten till hd.se efter skandalmatchen i Malmö.

Smällaren landade bara någon meter från Pär Hansson och han hade rejält ont när spelarna lämnade planen.Bild: Britt-Mari Olsson Foto:
Matchen, festen, derbyt fick ett abrupt slut. Efter HIF:s ledningsmål (Rachid Bouaouzan) dånade en jätteknall precis bakom HIF:s målvakt och lagkapten Pär Hansson.
– Jag märker att vi gör mål och hinner vända mig om då kommer smällen. Sen känner jag trycket mot örat, jag blir lite chockad. Jag uppfattade inte att den där personen var på väg in. Jag stod och snackade med domaren.
Erik Wahlstedt stod närmast och såg vad som höll på att hända och skyndade tillsammans med Peter Larsson fram för att hindra personen som sprang in på planen. Därefter kom flertalet vakter och polisen och bar ut mannen.
– Det är inte roligt. Det är inget man vill vara med om igen. Att gå ut där igen när man vet att sånt här kan hända. Det är klart inte det är roligt, säger Pär Hansson.
Alla var lite i chock efteråt. Conny Karlsson, HIF-managern, var liksom övriga tagen.
– Jag har inga teorier hur man ska lösa de här problemen. Det är allt för omfattande för att vi tränare ska lösa det här. Något måste ske. Det händer för ofta nu.
Gå till toppen