Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rasmus nickar till – och HIF går vidare

Två snygga mål räckte för att HIF skulle ta sig till kvartsfinal i svenska cupen även om man hade lite tur på slutet. Nu väntar Elfsborg i kvartsfinalen.

HIF-jubel efter Rasmus Jönsson snygga 2–0-mål.Bild: Johan Persson Johan Persson HD/NST
Conny Karlsson är fortfarande obesegrad som HIF-tränare i svenska cupen. Man vann fem matcher förra året innan HIF stod som slutsegrare och nu har det blivit ytterligare två segrar.
– Första halvlek spelade vi väldigt bra med bra aggressivitet och kreativt anfallsspel. Efter paus verkade det som om vissa spelare trodde att saken var klar och vårt spel blev sämre, säger han.
Det var Rasmus Jönsson som visade vägen, han var inblandad i båda HIF:s mål.
I den 26:e minuten fälldes han av TFF-backen Peter Abelsson. Marcus Nilsson klev fram som straffskytt och skickade bollen bestämt i nät i den högra delen av målet medan TTF-målvakten Victor Noring chansade åt andra hållet.
Efter det spelade HIF ut TFF helt.
– Vi gjorde lätt för HIF eftersom vi spelade svårt, summerar Trelleborgs tränare Tom Prahl.
Efter 40 minuter dribblade Rachid Bouaouzan sig fri på vänsterkant och hann till och med sikta när han slog ett bra inlägg från kortlinjen. Bollen gick i en perfekt båge och Rasmus Jönsson kunde nicka in den.
– Det var inte så svårt att missa i det läget, säger Rasmus.
Han menar dock att HIF skulle gjort fler mål.
– Både jag och Erik Sundin hade bra chanser. Vi kunde gjort både fyra och fem mål om vi varit lite effektivare framför deras mål. Då hade det aldrig behövt bli en jämn match på slutet, säger Rasmus.
Han och Sundin startade som anfallspar. När 25 minuter återstod blev Rasmus Jönsson utbytt mot Alexander Gerndt.
– Att vi har tre bra anfallsspelare är givetvis en styrka i laget. Jag ska göra allt för att behålla min plats som anfallare, säger Rasmus.
Tidigare har han spelat yttermittfältare i en del matcher.
– Men jag känner mig mer hemma som anfallare.
Sista delen av matchen tappade HIF spelet, vilket inte tränaren Conny Karlsson gillade.
– Vi blev nonchalanta och kaxiga. Det kunde ha straffat sig. Med ett sådant spelövertag skulle vi avgjort matchen långt innan de för sitt mål och då hade det inte varit några problem.
Inom loppet av fem minuter hade Andreas Wihloborg i TFF två frilägen att göra mål.
Båda gångernasköt han okoncentrerat utanför.
Strax efter kunde Fredrik Jensen reducera till 2–1 på nick sedan ett långt inlägg från HIF:s vänsterkant gått över hela försvaret till Fredrik Jensen som man inte markerade utan han kunde säkert nicka bollen i mål.
– Vi är trots allt nöjda med segern. Snubblar man i cupen åker man ut, men ännu så länge är vi med i år också och vårt mål är att försvara titeln, säger Conny Karlsson.

Svenska cupen

HIF–Trelleborg 2–1
Gå till toppen