Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En slitstark utställning

Ian Berry säger det med jeans. I helgen har han vernissage på Galleri gamla staden.

Ian Berry hemma i lägenheten i Landskrona som han delar med flickvännen Åsa.Bild: Emil Langvad HD/NST
Hans artistnamn är Denimu. Han kom till Landskrona förra året för att flytta in med sin flickvän. Nu börjar det gå riktigt bra för Ian Berry.
– Den senaste tiden har jag suttit mycket och mejlat fram och tillbaka och pratat i telefon. Jag har blivit inbjuden till en utställning i New Jersey. Anledningen till att amerikanerna är intresserade är väl att jeans är så amerikanskt, säger han.
När Landskrona Posten pratar med Ian Berry står han på Rådhustorget och sätter upp affischer till sin kommande utställning. Affischerna är, precis som hans tavlor, gjorda i jeanstyg.
– Jag har varit här och tittat några gånger. Här finns ju redan mycket affischer, så jag bestämde mig för att göra kopior i jeanstyg av några av dem som redan satt uppe. Annars skulle de väl bara tänka "vem är den där utlänningen som förstör våra affischer?"
Enligt Ian Berry är jeans ett demokratiskt plagg som suddar jeans ut gränserna mellan "ras, ålder samhällsklass och tid".
Med den ovanliga affischeringen hoppas han kunna locka människor som gillar jeans, men som sällan går på konstutställningar.
Hans egen utställning, "Sights of sound", består av motiv från Öresundsregionen, och skådas på Galleri gamla staden från och med nu i helgen. Efter det bär det av till nästa utställning i Portugal.
– Och det är synd, för jag missade Landskronakarnevalen förra året också. Jag hade verkligen velat vara med i år. Jag har länge velat göra ett motiv med människor med ansiktsmålningar, säger han.

Fakta: "Sights of sound"

Var: På Galleri gamla staden, Norra kyrkogränden 31, Landskrona.
När: Den 4–26 juni.
Vernissage: Den 4–5 juni, klockan 12–17.
Gå till toppen