Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

90 unga konstnärer i samma rum

Det är sällan Höganäs museum ställer ut 90 konstnärer på samma gång. Men det händer just nu, när Tornlyckeskolan gästspelar i Mellanrummet.

Utställningen är en del av Höganäs 75-årsfirande som stad, och består av två delar. Det är keramikporträtt samt texter på temat "mitt Höganäs", skapade av 90 elever på Tornlyckeskolan i årskurserna 5–9.
– Min mamma har planerat i en vecka för att komma och titta, säger Johanna Olsson i årskurs 9.
På måndagskvällen var det vernissage. Några elever har skapat keramikskulpturer som i det närmaste är självporträtt, andra har skapat fantasifigurer.
– Jag blev chockad när min var klar, säger Louise Molinder i 7:an som bara hade en lektion på sig att göra huvudet och inte riktigt hann tänka efter i själva processen.
– Jag tycker att det blev bättre än jag trodde.
Ronja Bengtsson i 9:an har gjort ett huvud med lugg, precis som hon själv har. Hennes kompisar envisas med att det är ett självporträtt.
– Nej, jag har inte så stor mun. Det är bara luggen som blev lik, och bakhåret, säger hon.
David Stanic i 5:an har skrivit en text om sin favoritplats i Höganäs. Det är skateparken i Lerberget, dit han begav sig en gång för att prova och sedan blev fast. "Vi hade väldigt roligt och det var där jag lärde mig göra kick flip, grind, fs grab och lite andra tricks", skriver han.
– Det är nog där jag lägger mest av min fritid, säger David Stanic.

"Mitt Höganäs"

Utställningen finns på Höganäs museum. Öppet tisdag–söndag klockan 13–17 mellan den 14 juni och den 7 augusti.
Gå till toppen