Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Renare på Gröningen med nya sopcontainrar

Fler kastar sitt skräp i de två nedgrävda sopcontainrarna på Gröningen som vardera rymmer fem kubikmeter sopor.

De nya sopcontainrarna på Gröningen är på plats och redan har besökarma märkt att det blivit renare på området. Under de två inkasten finns det två containrar som vardera rymmer fem kubikmeter skräp.Bild: Tommy Bergström HD-NST
– Vi följer noga utvecklingen på Gröningen och slår försöket väl ut kan vi på sikt få liknande sophantering i fler av stadens parker, säger Pontus Runeke, tf avdelningschef på stadsbyggnadsförvaltningen.
Kommunen undersöker också möjligheten att kunna sopsortera direkt i parkerna och på alla välbesökta grönområden.
– Sopsortering ligger i tiden och vi kan ha insamlingskärl för papper, plast, metall och glas. Några beslut om sopsortering i parkerna finns det ännu inte, säger han.
Anna Hultin, flitig gäst på Gröningen, konstaterar att det blivit mycket renare på området med de nya sopkärlen.
– Här kan man också sopsortera då det finns en container som är avsedd för engångsgrillar, säger hon.
Men det finns också personer som är rädda för att sopcontainrarna ska kunna bli till farliga fällor för barn.
– Småbarn som leker och klättrar på inkasten kan råka ut för olyckor och skada sig. Hoppas också man tänkt på säkerheten när containrarna ska tömmas, säger Erik Sjöhlin, pappa till två små barn.
Pontus Runeke tonar ner risken för skador vid sopinkasten och säger att man vid tömningar av containrarna också ska arbeta med väl tilltagna säkerhetsmarginaler.
– Vi kommer att arbeta med någon form av avspärrningar när containrarna töms med hjälp av kranbilar, säger han.
Gå till toppen